Als je binnenkort de buitenkant van de woning opnieuw wilt schilderen, het dak van een schuur wilt bedekken of een bedrijfspand wilt reinigen, dan is het verstandig om een steiger te huren. Je hebt dan meer bewegingsruimte waardoor het schoonmaken makkelijker is, maar ook is het veiliger. Wanneer je een steiger gaat huren, dan moet je deze ook kunnen vervoeren, maar hoe doe je dat? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel!

Huur een steigeraanhanger 

De beste keuze die je kan maken als je een steiger wilt vervoeren, is het huren van een speciale steigeraanhanger. Dit is geen aanhanger met een laadbak, maar een aanhanger die speciaal ontwikkeld is voor het dragen van de onderdelen van een steiger. Dat is ook precies de reden waarom een steigeraanhanger er anders uitziet dan een ‘normale’ aanhanger. Als je een bedrijf hebt, dan is het huren van een aanhanger vrij prijzig omdat je de aanhanger dagelijks nodig zult hebben voor je werkzaamheden. Je kunt in dit geval het beste een steigeraanhanger kopen bij Rolsteiger.net. Je bent dan op de lange termijn veel goedkoper uit en dat is fijn!

Toch een normale aanhanger huren?

Het is zeker ook mogelijk om een normale aanhanger te huren, maar je moet er wel rekening mee houden dat deze vaak te klein zijn. Een rolsteiger bevat namelijk zeer lange onderdelen die zullen uitsteken bij een normale aanhanger. Daarnaast moet je nooit de steiger in z’n geheel op de normale aanhanger plaatsen. Dit is erg gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor ander verkeer op de weg. Wees daarom verstandig en beschouw dit als je laatste optie als er voorlopig geen rolcontainers beschikbaar zijn voor verhuur. 

In een bestelbusje 

Het kan natuurlijk voorkomen dat er geen steigeraanhanger of andere aanhanger beschikbaar is. Je kunt dan altijd nog een bestelbusje huren, want deze zijn meestal groot genoeg. Het is hierbij alleen wel ontzettend belangrijk om te weten dat een steiger uit veel losse onderdelen bestaat. Het is dus goed mogelijk dat een steiger gaat bewegen tijdens het transporteren en dat de binnenkant van het bestelbusje beschadigd raakt. Het is daarom verstandig om te vragen of de verhuurder ermee akkoord gaat dat het bestelbusje gebruikt wordt voor het transporteren van een rolsteiger. Het zou natuurlijk vervelend zijn voor de verhuurder als het bestelbusje beschadigd raakt, maar ook voor jou aangezien jij voor de kosten op moet draaien.